Friese Dag van de Duurzaamheid 2017

LEEUWARDEN – ‘Als je er niets van weet, interesseert het je ook niet’, zegt Stef Westerhof, stagiair en werkzaam voor de organisatie van de Friese Dag van de Duurzaamheid. Het is precies díe ontdekking waarom deze student zich afgelopen weken met hart en ziel inzet voor de organisatie van de Friese Dag van de Duurzaamheid.

Op 10 oktober organiseren alle zes MBO en HBO instellingen van Leeuwarden de Friese Dag van de Duurzaamheid. Met dit bottom-up initiatief, waaraan ook Urgenda, Circulair Friesland en het snelgroeiende Freonen fan Fossylfrij Fryslân meewerken, laten jongeren zien dat duurzaam doen en denken in Friesland een beweging aan het worden is waar bedrijven, overheden en scholen niet meer omheen kunnen. ‘We doen al veel, maar we willen meer!’

Als een van de grote uitdagingen staat het LF2018 project de Elfwegentocht centraal. De Elfwegentocht werkt aan twee weken feest zonder een druppel benzine, van 1 t/m 14 juli 2018. De officiële kick-off voor MBO en HBO vindt plaats om 14.45u, voor bij de Kanselarij.

De colleges van bestuur van elke school zijn aanwezig om hun commitment voor een duurzaam Friesland en een geslaagde Elfwegentocht uit te spreken. Daarna volgt het middagprogramma waar zo’n 150 genodigden aan de slag gaan om uit te denken: een duurzaam Friesland, hoe dan?! Wat gebeurt er al en hoe maken we dat groter, bekender, sterker? En wat hebben bedrijven – en de Elfwegentocht – van jongeren en scholen nodig om niet te kletsen, maar om gewoon te zeggen: it giet oan!!

lees hier over Duurzaam Ameland

lees hier meer over de Dag van de Duurzaamheid

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *