Friese Anjer voor Elske DeWall

Win een iPhoneLEEUWARDEN – Zangeres Elske DeWall (25) uit Leeuwarden krijgt dit jaar de Friese Anjer van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Ze krijgt de prijs als stimulans voor haar muzikale carrière. Als energieke zangeres met een ambitie om internationaal door te breken, staat zij symbool voor vele talenten. ,,Ze draagt op een eigentijdse manier en met geweldig veel enthousiasme bij aan de cultuur in Fryslân’’, aldus Commissaris van de Koningin John Jorritsma. Hij is voorzitter van het Prins Bernhard Cultuurfonds Fryslân.

De uitreiking van de Friese Anjer is op 2 december in Leeuwarden, door de heer Jorritsma.Het Prins Bernhard Cultuurfonds eert jaarlijks een persoon, vereniging of instelling die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor de Friese cultuur. De prijs bestaat uit een speld en een bedrag van 2500 euro. De speld is gemaakt door kunstenares Antonia Talamini en uitgevoerd door edelsmid Els Naeyé.

In Elske DeWall (Veenwouden, 11 november 1985) wil het Prins Bernhard Cultuurfonds jonge podiumkunstenaars belonen en stimuleren. De zangeres en tevens liedjesschrijfster hield aan haar allereerste demo een platencontract over. Haar debuutalbum ‘Balloon over Paris’ verscheen vorig jaar. Ze schrijft haar nummers grotendeels zelf. Volgend jaar verschijnt een tweede studioalbum. Ze treedt met haar band veel op in clubs en op festivals. Vanaf januari 2012 doet Elske een theatertour door het hele land. De première vindt plaats op 6 januari 2012 in De Harmonie te Leeuwarden. In haar soulachtige nummers zijn invloeden van roots, gospel, folk en moderne country terug te vinden.

Eerdere prijswinnaars van de Friese Anjer zijn: Rients Gratama, Oerolfestival, Iepenloftspul Jorwert, Frysk Fanfare Orkest, Thom Mercuur, Dansgroep Duende, Centrum voor Film, Stellingwarver Schrieversronte, Johan de Jong, Nanne Kalma, Fries Aardewerkbedrijf Tichelaar uit Makkum, het Fries Scheepvaart Museum, Jos Thie, Corina van Eijck (Opera Spanga), Ben Scheper (Stichting Hothouse Redbad), Bernard Smilde, Baukje Wytsma, keramiekmuseum Princessehof, Hindrik van der Meer en Herma Bovenkerk.

>>> klik op de advertentie als je een iPhone of iPad wilt winnen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *