Fries informatiepunt over bodemdaling

LEEUWARDEN – De provincie Fryslân heeft sinds vorig jaar het digitale informatiepunt

www.fryslan.frl/bodemdaling. Hier kunnen mensen terecht voor informatie over bodemdaling in relatie tot gas- en zoutwinning. De provincie wijst burgers de weg bij vragen over schadeprocedures en bij welke organisatie zij hiervoor terecht kunnen. Ook is op een digitale kaart te zien waar de boorlocaties in Fryslân zich bevinden en welke onderneming daarvoor verantwoordelijk is.

Informatie over bodemdaling in relatie tot gas- en zoutwinning is via verschillende organisaties beschikbaar. Al deze partijen hebben weer elk hun eigen rol, verantwoordelijkheid en procedures. “De praktijk wijst uit dat het geheel voor burgers lastig is te overzien”, licht gedeputeerde Sietske Poepjes toe. “Met dit informatiepunt hebben we al deze informatie op een overzichtelijke manier samengebracht. Wij bieden de burger een service die hen met de juiste informatie de juiste weg wijst.”

Meer informatie? Kijk op www.fryslan.frl/bodemdaling.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *