Fremantle Highway verder westelijk gedreven

AMELAND – Vrijdag 28 juli is te zien dat de Fremantle Highway verder westelijk is gedreven. Vrijdag om 12:00 uur ligt het schip noordelijk van het Zeegat van Terschelling, De Vliestroom. Op Marine Traffic is te zien waar de Arca ligt, het meet- en oliebestrijdingsvaartuig van Rijkswaterstaat. De Arca ligt in de buurt van de Fremantle Highway, die zelf geen positie meer aangeeft op het AIS-volgsysteem van marineverkeer. Bergingsvaartuig Hunter ligt daar ook in de buurt, net als de Guardian van de Kustwacht, zeesleper Hurricane, de Duitse sleper Fairplay 30 en bergingsschip Multrasalvor 4.

Van dinsdag 25 op woensdag 26 juli raakte de Fremantle Highway ongeveer 30 kilometer boven Ameland in brand en maakte slagzij. Rond middernacht van dinsdag op woensdag kwam de melding op het Kustwachtcentrum binnen dat er brand aan boord was. Op donderdag 27 juli lag het schip boven Terschelling. Op vrijdag 28 juli is de positie weer wat westelijker.

Op de Fremantle Highway voeren 23 bemanningsleden. Een van hen is omgekomen, de anderen zijn van boord gehaald of uit zee opgepikt. De Anna Margaretha van Ameland was bij de eerste acties betrokken. 

Op donderdagmiddag is het blussen en koelen met bluswater gestaakt, om te voorkomen dat er te veel water in het schip zorgt voor disbalans.

de Leeuwarder Courant volgt de ontwikkelingen op de voet

Persbureau Ameland
Persbureau Ameland

Persbureau Ameland brengt alle actualiteiten om en rondom Ameland. Daarnaast verschijnen er verschillende reportages over de vele bewoners die het eiland rijk is. Zelf een goede tip? Mail deze naar info@persbureau-ameland.nl.

Artikelen: 807

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *