Fremantle Highway nu boven Terschelling

AMELAND – Ongeveer 30 kilometer boven Ameland maakte het onder Panamese vlag varende schip Fremantle Highway op woensdag 26 juli slagzij. Het schip raakte in de problemen door een grote brand. Rond middernacht van dinsdag op woensdag kwam de melding op het Kustwachtcentrum binnen dat er brand aan boord was. Op donderdag 27 juli ligt het schip een stuk westelijker, boven Terschelling. Het rookt nog steeds. Op Marine Traffic is de positie van het schip niet meer te vinden, maar de blusvaartuigen en bergers staan wel aangegeven. 

Op de Fremantle Highway voeren 23 bemanningsleden. Een van hen is omgekomen, de anderen zijn van boord gehaald of uit zee opgepikt. De Anna Margaretha van Ameland was bij de eerste acties betrokken. 

Op donderdagmiddag is het blussen en koelen met bluswater gestaakt, om te voorkomen dat er te veel water in het schip zorgt voor disbalans.

bekijk hier een video van de Kustwacht van het brandende schip

volg hier het live blog van Kustwacht en bekijk de beelden 

Persbureau Ameland
Persbureau Ameland

Persbureau Ameland brengt alle actualiteiten om en rondom Ameland. Daarnaast verschijnen er verschillende reportages over de vele bewoners die het eiland rijk is. Zelf een goede tip? Mail deze naar info@persbureau-ameland.nl.

Artikelen: 350

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *