Footprints along a Coastline

UITHUIZERMEEDEN – Wat je al niet met strand en kust kunt doen. Stichting Wadden Art laat er een fraai staaltje van zien.
Vorig jaar organiseerde ze het Footprints along a Coastline project tijdens het Wadden Sea Festival in Denemarken en dit jaar wordt een boek onder de naam Footprints along a Coastline uitgegeven.
De van origine Groningse Stichting Wadden Art realiseert daarmee haar eerste grote project.

LandArt aan de Wadden kust
Footprints along a Coastline kan gezien worden als een nieuwe benadering van Land Art in een interculturele en interdisciplinaire dialoog. Het project omvatte meer dan het werk van kunstenaars gedurende tien dagen (elke dag een werk met het ter plaatse aanwezige materiaal) ; Footprints realiseerde een internationaal netwerk van personen en organisaties, allen geïnteresseerd in environment and in levenskwaliteit. Behalve het werk van de kunstenaars bevat het boek ook tekstbijdragen over regionale ontwikkeling, levenskwaliteit, creativiteit, het belang van het Wadden gebied en andere onderwerpen. Stichting Wadden Art heeft onder meer de universiteiten van Zuid Denemarken en Wageningen met elkaar in contact gebracht.

Het boek
Het boek bevat elf losbladige pagina’s van 100 x 31 cm. in drieën gevouwen, in een stevig omslag, in zwart-wit; negen bladen met het werk van de kunstenaars, een blad met entries uit de hele wereld; een blad met algemene informatie over het Wadden Sea Festival Springflod. Het formaat van het boek is ongeveer 31 x 31 cm. en het gewicht plm. 600 gram.
Footprints along a Coastline kan besteld worden bij Stichting Wadden Art voor euro 34,50 per boek, exclusief verzendkosten.

>>>kijk hier voor informatie over de footprints en het boek

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *