Filmproject op Ameland

BALLUM – Op Ameland is het filmproject 'Ik ben er voor jou!' opgezet door de protestantse gemeente op het eiland. Het is een filmproject tijdens de veertigdagentijd, de periode van Aswoensdag tot Paasfeest. De protestantse kerkenop Ameland tonen iedere zondagse dienst van de veertigdagentijd een filmpje met Amelanders in de hoofdrol. Het project heet 'Ik ben er voor jou!'. Regisseur is Dieke Frantzen uit Ballum. Zij zegt over het project: "We willen laten zien hoe Amelanders voor elkaar en anderen klaar staan." 

Burgemeester Leo Pieter Stoel is de eerste die vertelt hoe hij en zijn team er in deze tijd voor de Amelanders zijn. In de andere filmpjes komen vervoerders, de middenstand, de mensen die in de zorg werken en de vrijwilligers aan het woord. Ook dominee Sijbrand Alblas is betrokken bij het project. In een van de filmpjes wordt getoond hoe kerkdiensten worden voorbereid en, zegt Alblas, "hoe we er als kerk voor anderen zijn." Verder zegt Alblas over het filmpjroject: "Er zit nog een diepere laag in de projecttitel, want God is er ook voor ons. In de diensten staan we daarbij stil. We hopen dat dit project velen zal aanspreken."

De filmpjes worden zeven weken lang op zondagochtend om 10.00 uur getoond tijdens de dienst.

Dit is te volgen op YouTubekanaal Protestants Ameland.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *