Filmdrukte op Suudwest

HOLUM – Het was een drukte van jewelste op het Suudwest. Het strand krijgt regelmatig bezoek van duizenden toeschouwers die de lancering van de reddingboot willen zien, maar deze zaterdag was het anders.

De reddingboot stond op het strand maar ging niet te water. Naast de boot stond een metershoge trap. Een cameraman besteeg die om opnames te maken voor de film Penny’s Shadow. Achter het gespannen touwtje stonden tientallen Amelanders en badgasten te figureren. Het was interessant en ook afzien. De cast en figuranten stonden in zon en wind, met regenboog en onweersluchten en een slagregen als toetje.

Onderwerp van de filmdag was Shadow die als reddingbootpaard ingespannen wordt. Shadow schrikt en begaat op het strand een ongeluk. De figuranten zijn daar toeschouwer van.

Pieter Barf’s merrie Ceewanda is de stand-in voor hengst Shadow als reddingbootpaard. Ceewanda kreeg speciaal voor de scène een zwart kleurtje in de vacht en extensions in de manen.

>>> Hulk rijdt paard op Ameland:  

lees het blog van Asing Walthaus

>>> wil je meer lezen over de film, tik dan Penny in bij ZOEKEN, rechtsboven in deze pagina

>>> klik op een foto voor een diashow

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *