Film valt slecht op Terschelling

TERSCHELING – De film Sunny Side Up van de Amsterdamse filmmaker Lourens Blok valt verkeerd bij veel Terschellingers.

De thriller, die zaterdag werd uitgezonden op tv, gaat over een jong Amsterdams stel dat een horrorweekend op Terschelling beleeft. Vanaf het moment van uitzenden staan de social media bol van het ongenoegen van eilanders. 'Dit is een belediging voor Terschelling,' valt er ondermeer te lezen.

Sunny Side Up speelt tegen de achtergrond van een Terschellings feest dat in december plaatsvindt. Eilanders zitten rond die tijd niet zo op gasten te wachten, blijkt uit de rolprent. De traditie wordt negatief belicht, vinden veel Terschellingers en de film is geen reclame voor het eiland.

Albedil, maak je eigen fotoboekDe film was ook niet bedoeld als reclamefilm, maar als thriller. Een spannende film rond twee mensen. De mannelijke helft van het stel heeft zichzelf niet meer in de hand zodra hij zich kan verschuilen achter een masker. Het grootste deel van het verhaal speelt zich in een vakantiehuis af. Er wordt niet zoveel van het eiland getoond.

Eerst was er sprake van dat Ameland als decor van zou dienen. Dat bleef dit eiland bespaard. Nu zit Terschelling met de gebakken peren.

⇒ lees hier over Eilanden in de film

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *