Fietsroute van Amelands Produkt

NES – De Stichting Amelands Produkt lanceerde woensdag 21 augustus twee nieuwe routes in een app voor de smartphone, een fietsroute en een speurtocht. Burgemeester Gerard van Klaveren mocht toevoegingen in de app presenteren. De fietsroute voert langs alle producenten van het Amelands Produkt. Virtueel wordt het ambachtelijke productieproces uit de doeken gedaan.

De speurtocht is een wandeltocht die met familie, vrienden, klasgenoten of collega's langs unieke plekken in en rondom Nes gemaakt kan worden.

Amelands Product ontwikkelde de apps in samenwerking met Tjitske Swierstra van De Game Makelaar en Mear Fryslân. Het doel is om Amelander producten nog meer onder de aandacht te brengen.

In de Mear Fryslân app staan nu drie routes op Ameland: de wandelroute met speurtocht, de fietsroute langs producenten van Amelands Produkt en een route over het eiland die vertelt over de historie. De historische route is vorig jaar al gelanceerd, in het jaar dat Ameland Eiland van Hidde Dirks Kat was. 

De tochten zijn thuis voor te bereiden door de app te downloaden en in de app een van de Ameland-routes te laden. Pas na het laden van de routes komen en-route de verschillende punten op de kaart tot leven.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *