Fietsen voor verstrikte zeehonden

Wat een geweldig idee! Scholieren Malik van den Berg en Tijn van ’t Hof fietsten voor hun maatschappelijke stage van Utrecht naar Ecomare. Ze zamelden geld in voor het Seal Respons Team, het project waarin de zeehondencentra samenwerken om verstrikte zeehonden in de natuur te bevrijden. Ze brachten hiervoor maar liefst € 810,- bijeen, een fantastische prestatie!

Malik en Tijn zitten in de derde klas van het gymnasium op de Werkplaats Kindergemeenschap in Bilthoven, een school waar ze heel enthousiast over zijn. Ze krijgen er veel vrijheid, zo ook bij de keuze van de maatschappelijke stage. Doordat Malik in de meivakantie bij Ecomare was geweest, bedacht hij dit als doel om samen met Tijn naartoe te fietsen. Ze vroegen familie en vrienden om hen te sponsoren.

“We hebben het bedrag wat we wilden ophalen steeds verhoogd” vertelden de jongens lachend aan directeur Marion Barth, toen ze de cheque overhandigden. “Eerst hoopten we tweehonderd euro bijeen te brengen, maar daar zaten we zó op!” Marion vertelde op haar beurt over het probleem van verstrikte zeehonden in de natuur en het project dat daar onlangs voor is opgezet. De jongens vonden het een goed idee hun gift daaraan te besteden.

Malik en Tijn fietsen de 148 kilometer van Utrecht naar Ecomare in anderhalve dag. Ze kozen een mooie route uit, langs de Vecht en door de duinen. Nadat ze de cheque aan Marion Barth hadden overhandigd, moesten ze nog naar het station in Den Helder fietsen. “Daar nemen we de trein” zeiden ze met een grote lach. Fietsen is niet persé hun hobby, maar ze hebben het toch mooi volbracht. Petje af voor deze twee!

Persbureau Ameland
Persbureau Ameland

Persbureau Ameland brengt alle actualiteiten om en rondom Ameland. Daarnaast verschijnen er verschillende reportages over de vele bewoners die het eiland rijk is. Zelf een goede tip? Mail deze naar info@persbureau-ameland.nl.

Artikelen: 819

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *