Familiebedrijven werken samen en komen tot een unieke horecakoek

In een culinaire samenwerking hebben Nobel Drinks van Ameland en Vondelkoeken uit Twente hun krachten gebundeld. Deze unieke samenwerking combineert het beste van beide werelden: de verfijnde likeur van Nobel en de ambachtelijke koeken van Vondelkoeken.

Nobel Drinks, opgericht in de barre winter van 1902 door Willem Barend Nobel, heeft al meer dan een eeuw de likeur “Nobeltje” geproduceerd, een drank die verbonden is met de geschiedenis en cultuur van Ameland.

Frans Ruhof bedacht in de jaren ’70 het unieke recept voor de welbekende Vondelkoeken. De bakkerij was destijds gevestigd aan de Joost van den Vondellaan in Deventer, waaraan de koek zijn naam ontleent. Nu, 35 jaar later, wordt de traditie voortgezet door Gijs Ruhof in Twente. De koeken, geliefd bij jong en oud, staan bekend om hun ambachtelijke smaak en kwaliteit, alles wordt met de hand gemaakt en met 100% roomboter.

Een magische combinatie

De samenwerking tussen Nobel Drinks Ameland en Vondelkoeken is een match made in heaven. De koek van Vondelkoeken wordt bereid met 100% Nobeltje-likeur, wat resulteert in een verrukkelijke traktatie.

Stel je voor: een warme kop koffie bij Café Nobel op Ameland, vergezeld van een versgebakken Vondelkoek met de rijke smaak van Nobeltje. Een ware lekkernij voor de smaakpapillen!

Persbureau Ameland
Persbureau Ameland

Persbureau Ameland brengt alle actualiteiten om en rondom Ameland. Daarnaast verschijnen er verschillende reportages over de vele bewoners die het eiland rijk is. Zelf een goede tip? Mail deze naar info@persbureau-ameland.nl.

Artikelen: 695

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *