Familie Prins zwaait zeehonden uit

HOLLUM – Familie Prins uit Den Andel, vlakbij Pieterburen, ontmoet op Ameland zeehonden die uit de zeehondencrèche naar het eiland worden vervoerd. Op de boot zien ze de PieterburenBus staan. Hun weekendje Ameland begint goed. Ze hebben geboekt in hotel Dolores in Hollum, maar voordat ze daar inchecken en zelfs nog voor het eerste kopje koffie rijden ze naar het Suudwest. Daar worden acht zeehonden losgelaten, hebben ze op de veerboot vernomen, en dat willen ze meemaken. De beide Prinsen staan te genieten op het strand. Het fototoestel hebben ze in de aanslag. Hun uitsapje kan niet meer stuk. Vorig jaar waren ze ook op Ameland en vierden er hun huwelijksdag. Toen namen ze hun eigen paarden mee en galoppeerden ze over het strand. Deze keer ging alleen de auto mee. “Gelukkig maar,” zegt meneer Prins, “want anders hadden we dit niet mee kunnen maken.”
Zeehondencrèche Lenie ’t Hart zette deze keer acht zeehonden uit. Enkele sponsoren reisden mee om ‘hun’ geadopteerd dier vrij te laten. Het zijn gewone zeehonden, die op het Suudwest hun vrijheid terugkrijgen. Een van de dieren had binnen vijf minuten een visje gevangen. Hij kwam met zijn snuit boven water om zijn vangst aan het nog aanwezige publiek te tonen. Veertig mensen, inclusief meneer en mevrouw Prins, stonden aan de waterkant te kijken naar de dieren die voor het strand van het Suudwest bleven spelen alvorens een duik naar de diepte te nemen en onder water en uit het zicht te verdwijnen.
© Persbureau Ameland 2010,
op dit artikel rust copyright.  
Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *