Fakkelactie voor het waddengebied

NES – Vrijdag 22 oktober 2004 tussen 19.00 uur en 20.30 uur.

 

Geen honderden maar 110 fakkeldragers voeren op Ameland actie voor het behoud van de Waddenzee als natuurgebied. Op de waddendijk bij Hollum verzamelen zich 60 actievoerders  om onder een donkere hemel een indrukwekkend fakkelvuur te ontsteken.

Het fakkellint haalt bij lange na Nes niet. In Nes op de pier verzamelt een tweede groep van ongeveer 50 deelnemers. Het alternatief voor het fakkellint langs de dijk wordt een fakkellaan op de pier. De met de boot gearriveerde reizigers rijden en lopen tussen de fakkels door. De wind waait te veel fakkels vroegtijdig uit. De fakkeldragers worstelen om hun vuur te behouden. Dit geeft vele ontmoetingen tussen mensen die elkaar het vuur geven, maar het fakkellint ziet er daardoor wat rafelig uit.

 

Deelnemers aan de actie zijn voornamelijk badgasten, tweede huis bezitters, een enkele eilander. De 110 fakkeldragers vormen een deel van 5000 actievoerders die langs de Waddenkust met fakkels uiting geven aan hun bezorgdheid over de toekomst van het Waddengebied.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *