Extra mogelijkheid lang parkeren pier Nes

De gemeente Ameland kreeg het afgelopen jaar meldingen van eilanders die naar het vasteland wilden en hun auto door toenemende drukte niet kwijt konden op de 24-uurs parkeerplaats op de pier in Nes. Na overleg met Arriva bieden zij vanaf begin 2024 de mogelijkheid om gebruik te maken van de parkeerplaats aan het Verdekspad in Nes.

Dat betekent dat je de auto kunt parkeren aan de zuidkant van dat parkeerterrein en bij slecht weer eventueel in de auto kunt blijven zitten tot de bus arriveert. Die brengt je dan in een paar minuten naar de boot.  Deze busservice is volgens dienstregeling, informeer jezelf goed via www.9292.nl.

Bushalte Verdekspad Nes 

Buslijn 2 rijdt langs het Verdekspad en voorziet in vervoer richting pier Nes. Bij terugkeer op de haven dien je gebruik te maken van lijn 1 – Ballum-Hollum. Het is belangrijk om de chauffeur op de hoogte te stellen. De route pier Nes – Verdekspad wordt op de terugweg alleen op verzoek gereden en betreft geen standaard rit.
 
Wil je zeker zijn van een parkeerplek? Parkeer op het parkeerterrein aan het Verdekspad en maak gebruik van de aansluitende dienstregeling. Vanzelfsprekend kan je ook de gehele rit met de bus afleggen. Actuele reisinformatie kan je altijd vinden via de app 9292 of www.9292.nl.

Kosten

De prijs voor een buskaartje bedraagt het standaard OV-tarief € 1,82 per rit (zone 1). Dit kan in de bus worden voldaan via een OV-chipkaart of pinbetaling.

Winterdienstregeling

De winterdienstregeling van Arriva Ameland is sinds afgelopen 8 januari ingegaan en is geldig tot 21 maart en vanaf 1 november 2024. Vanzelfsprekend wordt ook in de zomerdienstregeling de extra stop aan het Verdekspad aangeboden.

Bron: gemeente Ameland

Persbureau Ameland
Persbureau Ameland

Persbureau Ameland brengt alle actualiteiten om en rondom Ameland. Daarnaast verschijnen er verschillende reportages over de vele bewoners die het eiland rijk is. Zelf een goede tip? Mail deze naar info@persbureau-ameland.nl.

Artikelen: 505

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *