Expositie Ton Schulten in Herenwegkerk

HOLLUM – In de maanden juli en augustus vindt een kunstexpositie plaats in de Herenwegkerk. Hier zijn zeefdrukken en schilderwerken van de kunstenaar Ton Schulten te bewonderen: kleurrijke landschappen die inspireren. Zo biedt de Federatie Doopsgezind-Gereformeerd Ameland een extra bron van verbeelding aan eilanders en gasten.

Het is bijzonder dat er een expositie van Ton Schulten plaatsvindt op het eiland. In de geboorteplaats van de kunstenaar, Ootmarsum, is een museum aan zijn werken gewijd maar daarbuiten vinden zelden exposities plaats. Voor Ameland maakt de schilder een uitzondering. De huismeester van het museum heeft voor de tentoonstelling in de Herenwegkerk werken geselecteerd. Deze worden eind juni in het gebouw opgehangen.

Op zaterdag 1 juli vindt om 10:30 uur de opening van de expositie plaats middels een feestelijk moment. Er is live muziek en een koffie en thee met iets lekkers. Iedereen is van harte uitgenodigd!

De expositie is in de maanden juli en augustus te bezoeken op dinsdag, woensdag, donderdag en zaterdag tussen 10:30-12:00 uur. Een Amelander suppoost verwelkomt u graag in de Herenwegkerk. Zo bruist dit gebouw-van-inspiratie ook in de zomer.

Bron Federatie Doopsgezind-Gereformeerd Ameland

Expositie Ton Schulten

  • Di/woe/do/za
  • 10:30 – 12:00 uur
  • Herenwegkerk, Herenweg 4 Hollum
  • Vrij toegang

bekijk hier waar op Ameland nog meer tentoonstellingen zijn

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *