Expositie Galerie November: Sfeer en karakter

NES – In de maand juni exposeren twee kunstenaars in galerie November: Trienke van Kammen en Harry Velvis

Trienke van Kammen

Trienke van Kammen, geboren in 1952 in Drenthe, was van jongs af gefascineerd door de natuur. Alles wat groeit en bloeit, had haar hart. Op latere leeftijd kreeg ze tijd om haar passie aan het doek toe te vertrouwen, met als belangrijkste inspiratiebron: Gods Schepping.

Ze vertaalt dit in olieverven, het Friese landschap met zijn prachtige luchten, weiden en vaarten. Ook van bloemen en paddenstoelen, vaak in groot formaat.

De laatste vijf jaar ontwikkelt zij haar talent onder supervisie van Jan Kooistra, een schilder tot wiens werk zij zich erg aangetrokken voelt.

Op verschillende plaatsen heeft zij haar werk tentoongesteld. Permanent hangen er werken van haar in het Chinese restaurant China Garden in Buitenpost.

Harry Velvis

Gevormd door lessen bij diverse bekende schilders en beeldhouwers is Velvis bezig met allerlei technieken en zoekt hij nieuwe wegen om zich te uiten. In de galerie laat hij beelden in metaal en steen en landschappen met verschillende benadering zien. Hij exposeerde ondermeer in Dokkum, Barneveld, Delfzijl en Buitenpost. Centraal in zijn werk staat het zoeken naar karakter, sfeer en vorm van zowel dieren als het landschap. Daarbij is er veel invloed van zijn werk als natuurgids. Buiten het geëxposeerd werk is hij ook actief in abstracte vormgeving en het vertolken van gedichten en gevoelens in zowel vlak als driedimensionaal werk.

 bekijk hier waar op Ameland nog meer een tentoonstelling is

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *