Evenementen Ameland krijgen versterking

LEEUWARDEN – De gemeente Ameland wil vaste materialen aanschaffen om de diverse evenementen op het eiland te kunnen blijven organiseren. Veel materialen die nodig zijn voor een evenement, zijn op Ameland niet voorradig. De gemeente heeft hiervoor subsidie aangevraagd bij de provincie via Plattelânsprojekten Waddeneilanden.

De evenementen op Ameland trekken jaarlijks veel toeristen. Op het eiland zijn veel vrijwilligers actief bij een evenement. De betrokkenheid van de eilanders is groot. Bij het organiseren van een evenement improviseren de vrijwilligers zodat zij niet teveel kosten maken. De evenementenorganisaties maken hoge kosten wanneer zij voor elk evenement materialen aan moeten schaffen. Om de kosten te drukken, wordt veel gevraagd van vrijwilligers en bestuursleden. Wanneer eigen materiaal aanwezig is, geeft dit meer ruimte voor de organisatie. Het gaat om materialen als vlaggenmasten, een mobiel podium, dranghekken, spandoeken en vlaggen.

Ameland kan op deze manier kwaliteit blijven bieden aan de ruim 550.000 toeristen per jaar. Organisaties die een nieuw evenement willen organiseren, hebben ook voordeel aan de aanwezigheid van materialen. De gemeente en de VVV kunnen zo ook makkelijker evenementen ondersteunen.

Het gebiedsplatform van Plattelânsprojekten Waddeneilanden beoordeelt het project positief. De gemeente Ameland kan een subsidiebedrag van 29.163 euro verwachten. De totale kosten van het project zijn 97.210 euro.

Een belangrijke taak van het gebiedsplatform is het adviseren van het college van Gedeputeerde Staten van Fryslân over de projectvoorstellen uit dit gebied. Het platform bestaat uit bestuurders van de Friese Waddeneilanden en deskundigen uit het gebied.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18261

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *