Erik Negerman wint AdventureRun

NES – Erik Negerman wint de zevende AdventureRun, een wedstrijd met een aangepast parcours. De halve marathon werd gehalveerd vanwege de weersomstandigheden.

“Geweldig, zwaar strand, heerlijk gelopen en zeker de moeite waard om ook voor een  10 km naar Ameland te komen.” Het was een veel gehoorde quote na afloop van de Adventurerun. Ruim 2600 lopers kwamen vandaag over de finish  van de Adventurerun op Ameland. Ondanks het alternatieve parcours op de 5 en de 10 km was het avontuur er dit jaar niet minder om. Het gedeelte over het strand was met name voor de 10 kilometer lopers door het hoge water en  de straffe noordwester wind  zwaar en soms moeilijk begaanbaar. De 10 km wedstrijd van de samengevoegde lopers van de halve marathon en 10 km werd glorieus gewonnen door Erik Negerman in een tijd van 32.19 . Op bijna 40 seconden gevolgd door Erik Niemeijer en op 1 minuut en 10 seconden gevolgd door Mark Oude Bennink.

Bij de dames was de eerste plaats voor Saskia van Vugt in 36.14 met op de tweede plaats Stefanie Bouma in 36.57 en derde plaats Danne Boterenbrood in 37.25 .

>>> kijk voor alle uitslagen op http://www.adventurerun.nl/

>>> kijk voor een heleboel mooie foto's op de fotopagina van Anja Brouwer

 volg Persbureau Ameland op Twitter  Ameland_Actueel

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *