Elfstedentocht op 1 februari 2018

LEEUWARDEN – Wat zou het niet mooi zijn om de Elfstedentocht te kunnen schaatsen, ook als het niet zo hard vriest. De Statenfractie van de PVV heeft er over nagedacht en komt met een plan. De factie wil dat het college van GS gaat onderzoeken of het mogelijk is om op 1 februari 2018 een Elfstedentocht te organiseren in het kader van sportbeleid 2014 – 2017.

Volgens GS zijn grote evenementen van groot belang voor de sport en de provincie. Vandaar dat de fractie nu met dit initiatief komt. "Een Elfstedentocht is natuurlijk HET uithangbord voor onze provincie," zegt PVV-fractievoorzitter Otto van der Galiën. "Als het mogelijk is om in de polder een baan van 5 kilometer aan te leggen, moet het ook mogelijk zijn om dit voor 200 kilometer te doen."

Technisch gezien is het mogelijk om dit voor elkaar te krijgen, zo heeft de fractie te horen gekregen. Daarom wil de fractie dat GS, in samenwerking met de Vereniging Friese Elfsteden, technische universiteiten en de Friese Hogescholen, gaat onderzoeken of dit haalbaar is. Volgens Van der Galiën zou het een fantastische impuls voor de provincie betekenen, als dit initiatief kan worden uitgevoerd.

De buitenbaan van 5 kilometer ligt bij Biddinghuizen. De baan was nog maar net open toen het ook alweer gesloten werd en failliet ging. Een 5 kilometerbaan bleek te veel kosten met zich mee te brengen. Inmiddels is de baan is verkocht, was een jaar lang dicht en is op 1 november weer opengegaan. De 5 kilometerbaan werd ingekort tot 3 kilometer.

>>> lees hier over de baan bij Biddinghuizen

>>> lees hier over de Elfstedentocht

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *