Eilanders bij de KRO op TV

HILVERSUM – In het nieuwe programma "KRO Eilanders" ontmoet presentatrice Sofie van den Enk passagiers aan boord van de veerboten die onderweg zijn naar de Waddeneilanden. Welke band hebben zij met het eiland? Wat zoeken ze er of wat hebben ze er al gevonden? Mensen vertellen openhartig over hun leven, werk, tegenslagen, liefde en geluk.

In de eerste aflevering (dinsdag 8 januari om 19.30 uur op Nederland 1) ontmoet Sofie het jonge meisje Romee die opgroeit bij haar twee moeders. Romee vertelt aan Sofie hoe ze reageerde toen haar oom Wim haar vader bleek te zijn. Vandaag gaat ze hem toe. Ook maakt Sofie op de boot kennis met Romke, een baggeraar die na zes weken werken in Dubai weer terugvaart naar zijn Terschelling. "Het mooie van varen is dat je weer terug komt." Maar bij wie?

Een jonge vogelspotter vertelt Sofie over zijn passie en openbaart aan haar een wereld waar ze zich totaal niet bewust van was.

Tamara is op weg naar haar tante op Vlieland met wie ze een bijzondere band heeft. Aan boord vertelt ze over haar tante en over de plotselinge dood van haar vader in haar bijzijn.

Tot slot vertelt een echtpaar aan Sofie hoe ze ooit tijdens een ruzie hun trouwringen in de duinen van Vlieland gooide en nu terugkeren. Hoe is hun huwelijk zonder ringen verlopen?

KRO Eilanders is een programma waar het buitengevoel vanaf spat. Zon, zee en wind op de boot zorgen voor bijzondere ontmoetingen.

KRO Eilanders is een serie van 10 afleveringen en is vanaf dinsdag 8 januari 2013 om 19.30 uur op Nederland 1 te zien.

>>> lees hier meer over Eilanders, een programma van de KRO

Kremermakelaars

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *