“Eet die koei ook kindjes?”

HOLLUM – Afgelopen week waren het de Nationale Voorleesdagen en op kinderdagverblijf Eb & Vloed in Hollum werd dat aangegrepen voor een heus voorleesevenement inclusief het voorlezen van Boer Boris gaat naar zee. Een verslag van een de peuterleidsters.

“Om 9 uur schuiven onze kleine boeren en boerinnetjes (Yvon Jaspers zou er jaloers op zijn) aan in Ons Hol om samen te genieten van een heerlijk ontbijt, gesponsord door Friesland Campina.

Al snel zitten alle kindjes heerlijk te smullen. Lotte zit lekker te eten en zegt: “Straks komt de boerderij hé?” Ik vertel dat de boer er al is en naast haar zit te eten. Verbaasd kijkt ze naast zich; aan de ene kant zit Juul maar aan de andere kant zit een vreemde meneer. Daar wordt ze verlegen van. Ik vertel dat het de papa van Ruben en Lana is en dat hij thuis een boerderij heeft met koeien, kalfjes, kippen en alpaca's. En dat hij 2 kalfjes mee heeft genomen en de boer is. Lotte kijkt nog eens naar de boer en zegt: ''Ik ben een prinses!" Ja Reinier, verschil moet er blijven. Juul vraagt: "Heb je ook een paard meegenomen, want ik hou van paarden." Boer Reinier vertelt dat hij niet een paard maar een hele grote trekker mee heeft genomen.

Als alle buikjes vol zijn gaan we naar buiten. En dat is even schrikken, want daar springen 2 kalfjes vrolijk rond.

Gijs vraagt verschrikt: "Eet die koei ook kindjes?" Maar gelukkig voor de peuters, kalfjes eten geen kindjes. Als de kalfjes door enkele dappere boeren of boerinnen zijn geaaid, gaan we naar de trekker. Wie durft mag er in zitten. Jee, wat is ie groot. Dan ontdekt Chris de kar achter de trekker. Al snel is de veekar gevuld met peuters die heerlijk springen en spelen in het stro.

Als wij weer binnen zijn, gaat boer Reinier voorlezen; van Boer Boris die op vakantie naar de zee gaat. Hij wil alles meenemen: koeien, varkens, kippen, een schaap en zelfs zijn stoel. De trekker kan het niet trekken en dus moet het paard er ook nog voor. Als ze bij de zee zijn gaan alle dieren zwemmen. Wat een spannend verhaal. Nog even zingen van een koetje en een kalfje, boer wat zeg je van mijn kippen en dan is de ochtend helaas voorbij.

Namens alle peuters en leiding van de peuterspeelzaal en kinderdag verblijf Eb & Vloed:

Familie Kanger; heel hartelijk bedankt. Het was geweldig!”

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *