Eerste keer nachtvorst dit najaar

WAGENINGEN – Afgelopen nacht kwam het voor het eerst tot nachtvorst dit najaar. De temperatuur op 10 centimeter hoogte daalde iets na 01.00 uur vannacht tot onder het vriespunt. Dat gebeurde als eerste in Heino, in Overijssel. Later in de nacht werd het lokaal aan zee nog kouder, met in Wijk aan Zee (Noord-Holland) op klomphoogte -1,2 graden net na 05.00 uur vannacht. Het is de eerste keer deze herfst dat dat gebeurd.

Laat dit najaar

Afgelopen septembermaand was het bijzonder warm met temperaturen die gemiddeld 3 graden hoger lagen dan normaal. Normaalgesproken komt de eerste keer nachtvorst in de herfst al in de septembermaand voor, maar dit jaar zijn we een stuk later. 

Komende nachten milder

De nacht naar vrijdag en de nacht naar zaterdag leveren veel meer bewolking op. Daardoor daalt de temperatuur de komende nachten niet zo snel. We hoeven dan ook niet opnieuw bang te zijn voor nachtvorst. Pas in het weekend wordt het weer kouder ’s nachts en moeten we vorstgevoelige planten wellicht opnieuw beschermen of binnen zetten. 

Bron: MeteoGroup

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *