Eerste Friese SDG ontbijtsessie een groot succes

LEEUWARDEN – Hoe ziet de toekomst van de gastvrijheidssector er uit en welke duurzame handelingsperspectieven voor Friese ondernemers passen hierbij? Een vraagstuk dat de sector en veel betrokkenen bezighoudt. Vanochtend deelden ondernemers en sectorspecialisten hun ideeën in een brainstorm en kwamen hiermee tot een praktische top 10.

In het kader van de SDG Action Days organiseerde Merk Fryslân samen met Vereniging Circulair Friesland, Toeristische Alliantie Fryslân en provincie Fryslân donderdag 21 september een ontbijtsessie om inspiratie op te doen gedacht vanuit de SDG's, de duurzame ontwikkeldoelen van de VN.  Met een dertigtal enthousiaste ondernemers en sectorspecialisten begon de dag vroeg bij Farsk in Britswert. Onder het genot van een lekker lokaal, vegetarisch ontbijt, brainstormde de groep over thema’s als energie, water, consumptie en productie, biodiversiteit en gezondheid. Na een energieke start van de dag ging iedereen richting huis of aan het werk met nieuwe ideeën en actiepunten om zelf mee aan de slag te gaan.

Een van de deelnemers, Pieter Dijkstra, zei heel treffend: ‘Vraag je niet af doe ik het goed, maar doe iets.’

SDG Action Days in Friesland

De SDG Action Days is een landelijk evenement georganiseerd om meer aandacht te vestigen op de duurzame ontwikkelingsdoelen van de VN. In Friesland bruist het van de duurzame initiatieven om de samen de wereld een stukje mooier te maken. Ook vanuit de gastvrijheidssector wordt sterk in gezet om te verduurzamen. Eerdergenoemde partijen werken hier actief in samen. Dit sluit dan ook mooi aan bij de ambities om de meest duurzame, circulaire en gastvrije bestemming van Europa te worden.

Kijk voor de uitkomsten van de ontbijtsessie op: https://www.friesland.nl/nl/merkfryslan/sdg-action-days

Foto (C): Merk Fryslân  

Persbureau Ameland
Persbureau Ameland

Persbureau Ameland brengt alle actualiteiten om en rondom Ameland. Daarnaast verschijnen er verschillende reportages over de vele bewoners die het eiland rijk is. Zelf een goede tip? Mail deze naar info@persbureau-ameland.nl.

Artikelen: 351

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *