Eerste Amelandia Jan Bruin Voetbal Toernooi

HOLLUM – Emmen mag zich kampioen van het eerste Jan Bruin Voetbal Toernooi noemen. Sportclub Amelandia organiseerde van vrijdag 17 tot en met zondag 19 augustus het toernooi voor B junioren. Deelnemende ploegen waren Cambuur, Emmen en Geel Wit in poule A en Veendam, Broeksterwalden en Amelandia in poule B.
De vrijdagavond startte met de wedstrijd Cambuur – Emmen. Lang leek het er op dat Cambuur de wedstrijd zou gaan winnen. Maar net voor tijd besliste een doelpunt van Emmen anders.
De tweede wedstrijd van de vrijdagavond ging tussen Amelandia en Broeksterwalden. Amelandia mocht even aan de overwinning ruiken, maar als snel bleek dat Broeksterwalden toch het betere team was dat de wedstrijd won met 2 – 5.
De zaterdagochtend startte met de wedstrijd Emmen – Geel Wit. Tijdens deze wedstrijd bleek dat Emmen duidelijke een paar maten te groot was voor het andere eilander voetbalteam. Het werd
13 – 0 voor Emmen.
De wedstrijd Amelandia tegen Veendam eindigde in een 0 – 6 overwinning voor Veendam. Ondanks veel goals in de eerste helft, verzuimde de ploeg uit Veendam om het in de tweede helft het helemaal af te maken.
`s Middags was er in samenwerking met Jan Bruin en Cambuur een clinic georganiseerd voor alle pupillen van Amelandia en Geel Wit.
In de namiddag speelde Veendam tegen Broeksterwalden. Hier bleek dat Veendam de betere was en won de wedstrijd met 7 –1. Bij de wedstrijd tussen Geel Wit en Cambuur bleek dat Cambuur ook duidelijk de betere was. Het werd 0 – 12 voor Cambuur.
De laatste zaterdag wedstrijd ging tussen de nummers 2 van beide poules, Broeksterwalden en Cambuur. Cambuur was gedurende wedstrijd duidelijk de beter voetballende ploeg en wist de wedstrijd dan ook te winnen met 0 – 4
Op zondag speelde de wedstrijd tussen Amelandia en Geel Wit om de 5e en 6e plaats.
Het begin van de wedstrijd was duidelijk voor Geel Wit, maar de ploeg verzuimde te scoren. Amelandia groeide iets in de wedstrijd, en wist tot een 2 – 0 voorsprong te komen. Maar Geel Wit liet het hier niet bij zitten en wist zich terug te knokken tot 2 –2. Vervolgens werd er na een verlenging penalty geschoten voor de overwinning. Hier bleek Geel Wit aan het langste eind te trekken.
Voorafgaand aan de finale werd een wedstrijd gespeeld tussen de f- pupillen van Amelandia en Geel Wit. De voetballertjes van Geel Wit wonnen deze wedstrijd met 0 – 5. Vervolgens werd er nog penalty geschoten op de keeper van Cambuur onder leiding van Harm Kuperus, de keeper van FC Zwolle 1.
De finale ging tussen Emmen en Veendam. Beide teams gingen vanaf het begin af aan fel de duels aan. Maar Emmen was duidelijk de ploeg met de langste adem. Emmen won het eerste Jan Bruin Voetbal Toernooi met 2- 0 van Veendam.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *