Een koude start van deze mooie zomerdag

WAGENINGEN – Deze vroege ochtend van 10 juli heeft vorst aan de grond opgeleverd. De temperatuur, die op 10 centimeter hoogte gemeten wordt, dook op weerstation Twenthe 1,3 graden onder het vriespunt. 

Afgelopen nacht is de kern van een hogedrukgebied over Nederland geschoven. Daardoor viel de wind weg en is het op veel plaatsen breed opgeklaard. Afgelopen dagen was het al frisjes, we vertoeven namelijk in vrij koele lucht. De combinatie van deze drie factoren heeft ervoor gezorgd dat het afgelopen nacht zo koud kon worden. 

De koude start van de dag brengt ons wel een mooie zomerdag met veel zon. Enkel in het noordoosten, met name Groningen en Drenthe, daar blijven wolkenvelden vandaag hardnekkig. Het hogedrukgebied schuift gedurende de dag naar Duitsland. Zo komt Nederland aan de westflank van het hogedrukgebied te liggen en komt er een zuidelijke wind op gang. Zo wordt het vanmiddag wel een stuk warmer dan gisteren met veelal 19 tot 21 graden aan zee en 22 tot lokaal 26 graden landinwaarts.

Bron: MeteoGroup

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *