Ecomare bij Het Klokhuis

Begin oktober heeft het jeugdprogramma Het Klokhuis opnames gemaakt bij Ecomare. Voor een item over Noordzeewater ging presentator Tirsa With samen met Jarco Havermans van Ecomare op onderzoek uit. Hoe komt het dat het water van de Noordzee zo koud is? Waarom is het zo troebel? En wat leeft er allemaal in de Noordzee? Op dinsdag 9 januari wordt het item voor het eerst uitgezonden, om 18.44 uur op NPO3.

Jarco is marien bioloog en dierverzorger bij Ecomare. De vissen en het kleine zeeleven zijn Jarco’s specialiteit. Presentator Tirsa kon dus met al haar vragen bij hem terecht. Ze hebben opnames gemaakt in het Zeeaquarium van Ecomare en op het strand. Jaren geleden heeft Het Klokhuis een vergelijkbaar item gemaakt bij Ecomare. Omdat deze inmiddels wat verouderd was, is nu een nieuwe versie gemaakt.

Persbureau Ameland
Persbureau Ameland

Persbureau Ameland brengt alle actualiteiten om en rondom Ameland. Daarnaast verschijnen er verschillende reportages over de vele bewoners die het eiland rijk is. Zelf een goede tip? Mail deze naar info@persbureau-ameland.nl.

Artikelen: 503

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *