E-book over Hidde Dirks Kat

HOLLUM – Beeldend kunstenares Marjan Procee heeft een e-book over Hidde Dirks Kat samengesteld, de walvisvaarder uit Hollum die overwinterde bij de Inuit op Groenland. We spreken 1777. Over die geschiedenis is een dagboek uitgegeven, dat in het kader van Ameland als Eiland van Hidde Dirks Kat, HDK2018, hertaald is uitgegeven. Lees hier over dat dagboek en de hertaling.

Procee levert haar bijdrage aan HDK2018 met een e-book. Zij heeft zich steeds meer toegelegd op het schrijven van verhalen. Procee werkte mee aan een historisch onderzoek naar de walvisvaarders van Wijk aan Zee en schreef daar ook een boek over. Over het leven van commandeur Kat stelde ze het e-book 'Uit het leven van Hidde Dirks Kat' samen. Dit e-book van 33 pagina's kunt u gratis aanvragen.

→  lees hier waar en hoe u dat e-book kunt bestellen

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18268

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *