Duurzame nieuwjaars”duik” middenin Waddenzee

WADDENZEE – Op 5 januari organiseert Zeehondencentrum Pieterburen samen met de schippers van de Wadstruner en de Noordster een schoonmaakactie middenin de Waddenzee. "Het Rif" zal zo'n 4 uur lang afgestruind worden om het te ontdoen van aangespoeld afval. De verwachting is dat het met name om plastic afval zal gaan voortkomend uit de enorme plastic soep. Een duurzame start van het jaar!

Al jaren werkt het Zeehondencentrum samen met schipper Anton Lergner van de Wadstruner. Vanuit deze samenwerking is het idee geboren om de Waddenzee schoner te maken en op 5 januari zal de eerste expeditie het Wad op gaan. Door met twee schepen uit te varen, de Wadstruner en de Noordster, is er ruimte voor zo'n 60 personen en gezamenlijk zullen deze deelnemers een aantal uren Het Rif afstruinen. 

Een team van het Zeehondencentrum en van de Groningse biologen duikvereniging Calamari doet mee aan de schoonmaak en zij zullen alle deelnemers kunnen vertellen over het gebied. Maar bovendien ook over de waarde en noodzaak van schoonmaakacties als deze met de toenemende problematiek van plastic soep.

Het Rif is een zandbank tussen Waddeneilanden Ameland en Schiermonnikoog en ligt ten noorden van de Engelsmanplaat. Vogels maken gebruik van deze plek om te rusten en te broeden. Ook zeehonden komen in dit gebied voor om te rusten en pups te baren.

lees hier meer over Het Rif

Nieuwjaars clean up

De Nieuwjaars clean up duurt van 13.00 tot 18.00 uur. De tocht is geschikt vanaf twaalf jaar. Tickets kosten €19 per persoon en zijn online via de website van het Zeehondencentrum te reserveren. Meer informatie is ook te vinden via het event op Facebook.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *