Duco Mulder nieuwe trainer Geel Wit

Duco Mulder (44) wordt met ingang van het seizoen 2024-2025 trainer van zondag vierdeklasser Geel Wit. De Leeuwarder traint nu de hoofdmacht van Minnertsga, dat in de derde klasse van het zaterdagvoetbal uitkomt. Mulder volgt Jan Stuiver op, die aan zijn tweede seizoen bij de Amelanders club bezig is.

Mulder “staat voor het vierde jaar voor de ploeg van Minnertsga en vindt het tijd om te veranderen. “Je moet ervoor waken dat het te eigen wordt, daarom heb ik vroeg aangegeven dat ik stop. Ik ben iemand die in de groep staat. Ik houd van een dolletje en een grolletje, maar wel op de juiste momenten.”

Mulder is een rasechte FVC’er. “Ik heb er 25 jaar gespeeld, het is echt mijn club.” Als speler maakte hij voor het eerst kennis met Geel Wit toen hij het in de tweede klasse tegen de Amelanders opnam.

Zijn trainersloopbaan begon ook bij FVC. Hij kreeg het tweede team onder zijn hoede toen Bert Hollander de hoofdmacht trainde. In die tijd haalde Mulder het oefenmeester 2-diploma. Na drie jaar FVC werd hij hoofdtrainer van Waterpoort Boys in Sneek. “Daar heb ik veel ervaring opgedaan en heb ik een fantastische tijd gehad.” Na een jaar nam hij Nicator erbij. Dat was te combineren omdat WPB op zaterdag speelde en Nicator op zondag. Hoewel hij bij beide verenigingen nagenoeg dezelfde trainingsmethodiek toepaste degradeerde hij met de Sneker ploeg en ging hij met Nicator een stapje omhoog. Toch besloot hij bij beide clubs te stoppen; de dubbelfunctie was toch iets teveel van het goede.

“Eens maar nooit meer”, besloot Mulder, die daarna aan de slag ging bij MKV ’29. Daar bleef hij twee jaar, evenals daarna bij FC Harlingen en Sint Annaparochie. En nu sluit hij zijn periode bij Minnertsga af. Door de versterkte degradatie is het een hele opgave om te handhaven. Vorig seizoen lukte dat ternauwernood. Mulder heeft er alle vertrouwen in dat zijn ploeg er dit jaar weer in slaagt. “Als de sfeer goed blijft dan kom je een heel eind.”

En dan straks Geel Wit. Het initiatief komt bij Mulder vandaan. Hij heeft een kitbedrijf en doet veel zaken op Ameland, waar hij jarenlang een caravan had op camping Kiekduun. Mulder gooide een balletje op bij voorzitter André de Jong, tegen wie hij nog in de tweede klasse heeft gespeeld. De belangstelling werd concreet toen bekend werd dat het contract met Stuiver niet zou worden verlengd.

Mulder gaat de trainingen in Leeuwarden en op de vrijdagavond op Ameland verzorgen  en vanzelfsprekend is hij op de zondag bij de wedstrijden. De verdere invulling van de staf is nog niet bekend. Mulder ervaart het als een voordeel dat hij in Leeuwarden vrijwel de complete JO19-ploeg aan het werk ziet.

Hij kent de spelers nog niet en ziet dat als een voordeel: “Ik stap er blanco in, vanaf april krijg ik de kans Geel Wit te bekijken.” Hij voorziet een aangename periode op Ameland: “Ik heb er ontzettend veel zin in en heb er een goed gevoel bij. Ik zal niet zeggen dat we meteen promoveren maar we moeten wel een prijsje kunnen pakken. De vierde klasse is veel werkvoetbal, Geel Wit hoort thuis in de derde klasse.”

Foto (C): Koos Molenaar

Persbureau Ameland
Persbureau Ameland

Persbureau Ameland brengt alle actualiteiten om en rondom Ameland. Daarnaast verschijnen er verschillende reportages over de vele bewoners die het eiland rijk is. Zelf een goede tip? Mail deze naar info@persbureau-ameland.nl.

Artikelen: 503

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *