DTD knikkert Geel Wit uit bekertoernooi

JELSUM – Om de volgende ronde van het bekertoernooi te bereiken moest Geel Wit winnen van DTD. Zover is het niet gekomen. De mannen uit De Trije Doarpen wonnen met 2-1 en bekeren verder.

De basis voor hun succes werd al gelegd in de negende minuut. Slecht ingrijpen van de Geel Wit=-defensie werd afgestraft door Rick Scheeringa. 

De voorsprong was op dat moment verdiend. Later kwam Geel Wit beter in het spel. Het duurde echter tot vlak voor de rust eer de gelijkmaker kon worden genoteerd. Een schot van Jordi Metz verdween onhoudbaar voor de keeper in het doel. Dat gebeurde net nadat de doelman van DTD een inzet van Cor de Boer had gekeerd.

Geel Wit begon de tweede helft met Wim Kolk onder de lat in plaats van Reinier Smit. Na vijf minuten moest Marwin Kooiker het veld verlaten vanwege een blessure. Gosse Visser was zijn vervanger. 

Het spel na de hervatting was van beide zijden niet best. DTD toonde zich het gelukkigst toen Mike Reitsma attent reageerde na een miscommunicatie tussen Wim Kolk en Maikel Moll. Geel Wit was nauwelijks gevaarlijk en de winst ging dan ook terecht naar de thuisclub, die de wedstrijd eindigde met tien man na een blessure nadat de wissels al waren gebruikt. Bij Geel Wit kwam Jan Ytsma in het veld voor de geblesseerde Pieter Kiewiet.

Opstelling Geel Wit: Reinier Smit (Wim Kolk, 46); Maikel Moll, Pieter Kiewiet (Jan Ytsma, 70), Theo Molenaar, Robin Kooiker; Jordi Metz, Micha Metz, Sander Graafsma; Bente Bonthuis, Cor de Boer, Marwin Kooiker (Gosse Visser, 52).

Door Koos Molenaar

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *