Drijvende steiger Ameland geopend

NES – Gedeputeerde Tineke Schokker van de provincie en demissionair wethouder Will Bakema van Ameland hebben gisteren de nieuwe drijvende steiger bij de jachthaven in Nes geopend. Dit project is het eerste uitvoeringsproject dat tot stand komt in de samenwerking Streekagenda Waddeneilanden. Binnen de Streekagenda werken de Provincie Fryslân, de eilander gemeenten en het Wetterskip Fryslân tot aan 2020 samen aan een meerjarig uitvoeringsprogramma voor het Waddengebied. De samenwerkende partners zetten in op het stimuleren van leefbaarheid en werkgelegenheid op de eilanden.

Voor de drijvende steiger investeren de Provincie en de gemeente Ameland elk € 50.000,-. Binnen het uitvoeringsprogramma van de Streekagenda Waddeneilanden worden op Ameland het komende jaar ook drie strandovergangen verbeterd. Daarnaast wordt Verbindingsweg veiliger gemaakt en starten er ontwikkelprojecten op het gebied van duurzaamheid. Voor de Streekagenda-projecten 2014 op de Waddeneilanden stelt de Provincie in totaal een bedrag van € 4,4 miljoen beschikbaar; de gemeenten leggen de andere helft bij. 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *