Drie projecten Ameland uit Iepen Mienskipsûns

LEEUWARDEN – Drie projecten op Ameland krijgen subsidie uit het provinciaal Iepen Mienskipsfûns (IMF). Het zijn Duurzaam Ameland 2020 (€ 11.400), Eendenvijver (€ 6.500) en De Plaats ( € 35.000).

Duurzaam Ameland 2020

In samenwerking met diverse partijen op Ameland zet het Instituut Voor Natuureducatie en duurzaamheid (IVN) een educatief programma rond duurzaamheid en energietransitie op voor het lager en voortgezet onderwijs. Doel is kennis en inzicht te creëren bij de Amelander jeugd voor de thema’s energie, water en afval. Door te leren, ervaren en zelf actief met het onderwerp bezig te zijn van jongs af aan, draagt men bij aan de ambitie van de eilanden om zelfvoorzienend te worden.

Bijdrage IMF: € 11.400

Duurzaam vernieuwen eendenvijver

Na een eerste renovatie van de eendenkooienvijver in 2010 waarbij een nieuwe voersteiger en een aantal kooien vernieuwd zijn, vraagt een volgend deel van de vogelplaats aandacht. Met dit project zullen de kooien van jonge eenden verstevigd worden, zodat ze niet een prooi zijn voor andere dieren. Ook wordt het hekwerk en het wandelpad van de eendenkooienvijver opgeknapt.

Bijdrage IMF: € 6.500

De Plaats

De bijdrage richt zich op de duurzame inrichting van een ontmoetingsplek en locatie voor het aanbieden van activiteiten voor bezinning. Doelgroep is zinzoekers en jongeren van zowel het eiland als de vaste wal. De Plaats is in Hollum.

Bijdrage IMF: € 35.000

Ook op Vlieland, Terschelling en Schiermonnikoog kunnen projecten rekenen op een bijdrage uit het IMF.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *