Dressuur subtop op Ameland

HOLLUM – In het weekeinde van 31 augustus en 1 september is er een grote dressuurwedstrijd op het veld onder de vuurtoren in Hollum. De twee dagen hebben elk meer dan 70 starts en er zijn ongeveer 40 deelnemers.

Er wordt gereden in alle klasses, van B tot en met Grand Prix. Voor het eiland is dat uitzonderlijk. De Amelander Men- en Rijvereniging (AMRV) mag drie keer per jaar wedstrijden organiseren met Subtop rubrieken (ZZ Zwaar tot en met Grand Prix). De AMRV heeft met Wagenborg Passagiersdiensten een kortingsregeling getroffen voor alle overtochten met paarden en daar is de vereniging erg blij mee. Het september weekend is bij velen geliefd en wordt altijd goed bezocht door deelnemers van de vaste wal.

Dokkum is vertegenwoordigd met een groep van 7 deelnemers en er hebben zich nog 15 deelnemers ingeschreven die van elders uit het land komen. Er zitten verschillende Friezen tussen.

De definitieve startlijst is op www.startlijsten.nl te bekijken. Zoek onder Hollum.

Zaterdag is de start om 15:00 uur en zondag om 10.30 uur, in drie banen tegelijk. Op het terrein onder de vuurtoren is koek en zopie aanwezig.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *