Donderdag in het zuiden lokaal 17 graden

WAGENINGEN – Subtropische lucht gaat de komende dagen op transport naar Nederland. Ten westen van de Canarische Eilanden komt een luchtstroom op gang, die van oorsprong erg warme lucht richting onze omgeving transporteert. De overgang naar een andere luchtsoort gaat vaak gepaard met regen en dat merken we ook deze week. De komende nacht al gaat het regenen en ook de woensdag verloopt behoorlijk nat. De zeer zachte lucht sijpelt dan langzaam binnen. 

Lentewarm

In de nacht naar donderdag trekt de regen weg en zijn we in de warme lucht beland. De minimumtemperaturen komen uit op 12 graden! Donderdag overdag blijft het droog. Dat lijkt een echte lentedag te worden in december, met in het zuiden lokaal 16 of 17 graden en nu en dan wat zon. 

Recordweer?

Mocht het kwik in De Bilt donderdag meer dan 14,7 graden bereiken, dan wordt er een decaderecord gevestigd. Het huidige record stamt van 18 december 1987. Ook op de langere termijn blijft het voorlopig zeer zacht.

Bron: MeteoGroup

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *