Dokter Deen van Vlieland

VLIELAND – Maandagavond 30 januari start de serie Dokter Deen bij omroep MAX. De serie speelt op Vlieland. Monique van de Ven, die het eiland regelmatig bezoekt, speelt de hoofdrol. 

Monique van de Ven speelt de huisarts Maria Deen, die naast haar werkzaamheden als arts nog veel meer betekent voor de inwoners van het eiland. Zij heeft een praktijk aan huis, met een apotheek en een kleine operatiekamer waar zij kleine ingrepen kan uitvoeren.

Maria Deen is geïnspireerd op John Deen, voormalig huisarts op Vlieland.

Jeanet de Jong van Persbureau Ameland leerde John Deen kennen als huisarts van de asielzoekers, toen Vlieland nog een aanvullende opvanglocatie (AVO) had. Deen was een zeer gewaardeerde huisarts op het eiland; zijn huis met praktijk staat op de dijk en heeft uitzicht op het wad. Inmiddels is Deen gepensioneerd. Hij schreef columns over zijn belevenissen als huisarts, die Edwin de Vries inspireerden tot het schrijven van een scenario.

Bron: Omroep MAX en eigen redactie

>>>Dokter Deen, vanaf maandag 30 januari, 22.00 uur op Nederland 1

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *