Dikke nederlaag Geel Wit tegen SC Terschelling

Geel Wit heeft in de eilandderby tegen SC Terschelling een dikke nederlaag geleden. Verdiend, oordeelde trainer Jan Stuiver. Zijn ploeg was met goede intenties naar het buureiland afgereisd, maar slaagde er niet in een goede partij op de mat te leggen.  “We gaven niet thuis, we speelden onder de maat.” Het is gissen voor de oefenmeester waar dat aan lag, maar de vroege bootreis (half negen vertrek vanaf Ameland), de busreis, weer een bootreis en vervolgens lang omhangen op Terschelling tot de aftrap om 19.00 uur zullen niet in positieve zin hebben bijgedragen op de voorbereiding.

Tijdens de wedstrijd speelde het slechte weer een belangrijke rol. Geel Wit moest in de eerste helft tegen de regen en de harde wind in voetballen, terwijl het na de rust stopte met regenen en hard waaien. Toch wil Stuiver dat niet als excuus aanvoeren voor het slechte presteren van zijn ploeg. Daarvoor werden er teveel persoonlijke fouten gemaakt. Opmerkelijk was dat bijna alle doelpunten uit standaardsituaties vielen.

De thuisclub toonde vanaf het begin het meeste initiatief, maar ook Geel Wit kreeg kansjes. Na bijna een half uur spelen opende Terschelling de score uit een vrije schop. Een volgende vrije trap leidde vlak voor de rust de 2-0 in.

Tien minuten na de rust werd een vrije schop binnengekopt, 3-0. Geel Wit kreeg enige hoop toen Jordi Metz, ook al met een vrije trap, de 3-1 maakte, maar de marge was enige minuten later alweer op drie gebracht, nu eens niet uit een standaardmoment.

Na de 5-1 schoot Robin Metz de tweede voor Geel Wit binnen. Daar bleef het niet bij, want vlak voor tijd benutte Terschelling een strafschop, waarmee de eindstand werd bepaald op 6-2.

De goed leidende scheidsrechter Meine de Boer noteerde als uitslag 5-3, maar dit zal worden rechtgezet. Wat wel blijft staan zijn de gele kaarten: een voor Geel Wit (Theo Molenaar) en drie voor Terschelling, waarbij de zaag op Julian de Jong wellicht een andere kleur had mogen krijgen.

Verslag (C): Koos Molenaar

Persbureau Ameland
Persbureau Ameland

Persbureau Ameland brengt alle actualiteiten om en rondom Ameland. Daarnaast verschijnen er verschillende reportages over de vele bewoners die het eiland rijk is. Zelf een goede tip? Mail deze naar info@persbureau-ameland.nl.

Artikelen: 502

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *