Dijk van een Verhaal komt naar Ameland

OOSTMAHORN – Theatermaker en verhalenverteller Baukje Fennema presenteert haar boek 'Dijk van een Verhaal – Pelgrimstocht met een knipoog' op Ameland. In juli en in november komt ze naar De Plaats in Hollum. Baukje van der Meer is erbij voor de muzikale omlijsting.

De presentatie begint om 20:00 uur. Baukje Fennema, van theater ITHAKA uit Oostmahorn, maakte in 2017 een wandeltocht van Lauwersoog tot de Afsluitdijk. Ze noemde haar reis op de kop van de dijk, een ‘Pelgrimstocht met een knipoog’.

In de zomer van 2018, tijdens Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad, reed ze opnieuw langs de Deltadijk, maar nu met woonwagen en tractor. Tijdens die reis vertelde ze verhalen, verwerkt in performances, die ze in 2017 had opgehaald. 

Tijdens beide reizen, te voet en met de tractor, ontstond er een verhaal in haar hoofd, wat beschreven staat in Dijk van een Verhaal. Met de nodige zelfspot beschrijft ze haar tocht met drie onzichtbare reisgenoten: Bauke Scheffer, haar vader Teatse Fennema en jeugdliefde Sjoerd Janzen. Dijk van een Verhaal beschrijft een helende reis, waarin Baukje Fennema op een andere manier naar de dood leerde kijken. Ameand komt in het boek voor.

De presentaties in De Plaats worden vrolijke bijeenkomsten, met hier en daar een serieuze toets. Tijdens het programma zal Baukje Fennema voorlezen uit eigen werk terwijl Baukje van der Meer borg staat voor de muziek. Baukje & Baukje treden regelmatig samen op. 

Presentatie Dijk van een Verhaal

  • 14 juli en 10 november 2023
  • 20:00 uur
  • De Plaats in Hollum

lees ook over het boek op het Ameland Boeken blog

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *