Dierenambulance Ameland redt gestrande hondshaai

Op Witte Donderdag, net voor het Paasweekend, ontving Dierenambulance Ameland vroeg in de ochtend een melding van Peter Kolk, die met zijn honden op het strand was. Hij had een kleine haai gevonden die gestrand was, maar nog wel in leven.

Het was een dringende oproep, omdat haaien, in tegenstelling tot bijvoorbeeld bruinvissen, niet boven water kunnen ademen. Gelukkig kwamen medewerkers van RTZ & Dierenambulance Ameland net op tijd om het prachtige dier te redden.

“We hebben de jongedame, want dat is het, naar het Natuurcentrum Ameland in Nes gebracht waar ze rustig bij mag komen van dit hachelijke avontuur.”

Het blijkt te gaan om een hondshaai van 2 tot 3 jaar oud. De hondshaai is een veelvoorkomende soort, ook elders in Europa. Deze solitaire haai is vooral actief in de schemering en ’s nachts, en zoekt zijn voedsel op de bodem, bestaande voornamelijk uit schaal- en schelpdieren, wormen en kleine visjes.

Foto (C): RTZ & Dierenambulance Ameland

Persbureau Ameland
Persbureau Ameland

Persbureau Ameland brengt alle actualiteiten om en rondom Ameland. Daarnaast verschijnen er verschillende reportages over de vele bewoners die het eiland rijk is. Zelf een goede tip? Mail deze naar info@persbureau-ameland.nl.

Artikelen: 597

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *