De Zoete Zusjes zoeken een schat wint de Kinderjury 2021

UTRECHT – De Kinderjury is de lezersprijs van de Kinderboekenweek en is de enige prijs voor kinderboeken die volledig door kinderen zelf wordt bepaald. Zowel online als via post hebben ook dit jaar weer duizenden kinderen gestemd op hun favoriete leesboek.

De Zoete Zusjes zoeken een schat is tot winnaar verkozen in de leeftijdscategorie 6 t/m 9 jaar.

Inmiddels zijn er meer dan 120.000 exemplaren van de Zoete Zusjes verkocht, dus niet zo gek dat De Zoete Zusjes als winnaar uit de bus zijn gekomen!

In De Zoete Zusjes zoeken een schat willen Saar en Janna een schat vinden. Een échte. Ze zien het helemaal zitten, want terwijl ze aan het zoeken zijn bedenken ze wat ze allemaal zullen doen als ze rijk zijn. Wonen in een kasteel, een eigen frietkraam, en een zwembad! Maar schat zoeken is nog helemaal niet zo makkelijk als het lijkt…

eerste (voor)leesboek van de Zoete Zusjes is een vrolijk boek met veel humor voor avontuurlijke kinderen. Het boek is al een schat op zich: gebonden, geïllustreerd door Iris Boter, met glitters op het omslag. Om voor te lezen vanaf 4 jaar, of om zelf te lezen vanaf 7 jaar.

Hanneke de Zoete schrijft met veel plezier de succesvolle boeken over haar twee dochters. Inmiddels zijn ook verschenen: Woensdagmiddag met de Zoete Zusjes, De Zoete Zusjes Vriendenboekje, Het grote vakantiedoeboek van de Zoete Zusjes, De Zoete Zusjes vieren Sinterklaas en De Zoete Zusjes gaan op vakantie. Dat laatste boekje is te koop in de vuurtoren en de Amelander boekhandels, want het gaat over Ameland.

Lees hier meer over De Zoete Zusjes gaan op vakantie

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *