De Stelp versoepelt bezoekregeling

HOLLUM – KwadrantGroep versoepelt de bezoekregeling voor zorgcentrum De Stelp op Ameland. De versoepeling gaat 2 februari in. Sinds half januari 2021 mocht er maar één persoon per week bij een bewoner aanschuiven. Vanaf vandaag is er elke dag één bezoeker welkom, mits die uit een poule van drie vaste contactpersonen komt. Elke bewoner heeft hooguit drie bezoekers, die verdeeld over de week en alleen langskomen.

“Het spreken en zien van familie en naasten is belangrijk voor bewoners. Tegelijk is één van de belangrijkste maatregelen in de bestrijding van het coronavirus het ontmoeten van zo weinig mogelijk mensen. We hebben hier als zorgorganisatie een veilige en verantwoorde middenweg in gezocht,” schrijft manager Willem van der Kooi.

De maatregel van mondneusmasker in De Stelp blijft gehandhaafd, net als de anderhalve meter afstand en de registratie bij binnenkomst.

De aangepaste bezoekregeling geldt niet voor die locaties van Kwadrant waar het virus wel om zich heen grijpt. In verpleeghuis Berchhiem in Burgum heeft Kwadrant te maken met tientallen besmettingen en ook locatie Parkhoven in Leeuwarden, woonzorgcentrum Haersmahiem in Buitenpost en ’t Suyderhuys in Surhuisterveen zijn gesloten voor bezoek. Daar zijn in januari besmettingen geconstateerd.

Dossier Corona

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *