De Stelp trekt touwtjes weer strak

HOLLUM – Op 8 oktober versoepelde woonzorgcentrum De Stelp enkele coronamaatregelen en nog geen maand later worden de touwtjes weer wat strakker getrokken. Een maand lang kon het bezoek naar binnen zonder dat een mondkapje verplicht was, maar dat gaat per 6 november veranderen. Dan moet er weer een mondneusmasker gedragen worden door het bezoek. De medewerkers van KwadrantGroep doen dat ook. De anderhalve meter afstand houden van elkaar wordt ook weer ingevoerd, conform de RIVM-richtlijnen.

Blijf de basisregels volgen

Het coronavirus is helaas nog niet weg. Het is nog steeds belangrijk om voorzichtig en alert te zijn tijdens het bezoek en om de basisregels te volgen, meldt De Stelp.

  • Was vaak en goed uw handen
  • Hoest en nies in uw elleboog
  • Houd 1,5 meter afstand en geef elkaar de ruimte
  • Blijf thuis bij klachten en laat u testen

Willem van der Kooi van De Stelp hoopt met deze maatregelen de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te voorkomen. "Als in een locatie toch een bewoner of medewerker besmet raakt met het coronavirus, dan bekijken we per geval of en welke maatregelen nodig zijn", zegt de manager.

Dossier Corona

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *