De Sionsberg scoort slecht in AD top 100

DOKKUM – Ziekenhuis De Sionsberg scoort slecht in de AD ziekenhuis top 100, die afgelopen weekend gepubliceerd is. Het ziekenhuis behaalde de 97ste plaats in deze ranglijst, waarin alle ziekenhuizen in Nederland op hun prestaties worden beoordeeld.

Bestuurder Christian Krappel is niet blij met het behaalde resultaat, maar weet wel waar de knelpunten liggen. “Door organisatorische, bestuurlijke en financiële perikelen in 2008 hebben we een achterstand opgelopen in onze informatievoorziening, waardoor deze slecht op orde is. Hierdoor zijn zaken onbekend of niet aanwezig, waardoor de score laag uitvalt. Momenteel wordt er hard gewerkt aan het verbeteren van deze informatievoorziening. Als deze op orde is, zullen we veel beter scoren.”

De ranglijst is gebaseerd op de gegevens van 2008, die bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg bekend zijn. De lijst biedt een beeld van de kwaliteit van het ziekenhuis. “Met de medische kwaliteit van ons ziekenhuis gaat het goed; we scoren maximaal op verschillende belangrijke onderdelen voor ons ziekenhuis, zoals ondervoeding, trombolyse, staaroperaties en doorligwonden. In een patiënttevredenheidsonderzoek dat in juli onder alle ziekenhuizen in Noord-Nederland gehouden is door de noordelijke dagbladen, scoort De Sionsberg op alle 10 onderdelen als beste. In dit onderzoek zijn de deskundigheid en patiënttevredenheid gemeten. Hierbij kunt u denken aan de wachttijd voor een afspraak, de snelheid waarmee een afspraak gemaakt kan worden, de mate waarin het probleem van de patiënt serieus genomen wordt, de snelheid waarmee een diagnose gesteld wordt en het verloop van de behandeling. Ook de deskundigheid van onze zorgverleners wordt hoog gewaardeerd. We vinden het jammer dat er door de publicatie in het AD een verkeerd beeld van ons ziekenhuis geschetst wordt en doen er intern alles aan om ons te verbeteren’, aldus Christian Krappel.
Bron: De Sionsberg

>>>de website van de Sionsberg is te vinden op ameland.startmenus.nl, in de rubriek Hulpverlening voor Ameland

© Persbureau Ameland 2009,  op dit artikel rust copyright.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *