De Nije Symfony: “Met andere oren”

Onder de titel Met andere oren trakteert De Nije Symfony het publiek op een compleet nieuwe luisterervaring. In deze eerste editie van Met andere oren gaan orkest en dirigent écht in gesprek met Mozart en Schubert. 

Jawel, je hoort het goed, in gesprek. Wat inspireerde hen om deze meesterwerken te schrijven? Schubert schreef ooit in zijn dagboek: “O Mozart, jij hebt ons met jouw muziek een blik gegund op een mooiere wereld”. Een mooiere wereld, die willen we toch allemaal wel ervaren? 

Tijdens deze concerten zullen dirigent Ronald Slager en de muzikanten van De Nije Symfony het publiek op een verrassende manier kennis laten maken met Mozarts 40e symfonie en Schuberts vijfde.

Dirigent Ronald Slager laat zien wat er onder de motorkap van de compositie schuilgaat en geeft een kijkje in de keuken van componisten en dirigenten. “Het is met klassieke muziek net als met voetbal: als je de spelregels kent, is het veel leuker om ernaar te kijken”.

De 21e eeuw biedt fantastische mogelijkheden om met andere oren te luisteren naar deze tijdloze klassiekers.  En daarnaast kan het publiek heerlijk ontspannen en genieten van de prachtige muziek en het speelplezier van de getalenteerde muzikanten in het orkest.

Met Andere Oren – Mozart & Schubert

19 april 20:00 uur Doopsgezinde kerk Leeuwarden
21 april 15:00 uur Trinitas Heerenveen. 

Meer info en kaarten via www.nijesymfony.nl

Persbureau Ameland
Persbureau Ameland

Persbureau Ameland brengt alle actualiteiten om en rondom Ameland. Daarnaast verschijnen er verschillende reportages over de vele bewoners die het eiland rijk is. Zelf een goede tip? Mail deze naar info@persbureau-ameland.nl.

Artikelen: 718

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *