De Gezonde Huiskamer op Ameland

NES / HOLLUM – Op 19 en 20 september heeft leefstijladviseur Anoek Meijer van de Gezonde Huiskamer de mobiele huiskamer op Ameland geparkeerd. Anoek en medewerkers van Thuiszorg en Gebiedsteam Ameland boden inwoners de kans om op een toegankelijke manier hun gezondheid te evalueren.

Inwoners werden uitgenodigd om deel te nemen aan verschillende fysieke testen, waaronder het meten van BMI en knijpkracht. Na de fysieke testen werden er vragen gesteld over sociale contacten, voeding, beweging en geluk. Dit gaf een breder beeld van de gezondheidssituatie van de deelnemers.

Op basis van de resultaten van de testen en de gestelde vragen ontvingen de deelnemers persoonlijke rapporten met aandachtspunten voor hun gezondheid. De leefstijladviseur en medewerkers van Thuiszorg en Gebiedsteam Ameland boden de mogelijkheid om deze rapporten te bespreken en advies te geven.

Bewustwording staat hierbij centraal, stil staan bij vitaliteit en gezondheid. Men ontvangt tips om gezonder te worden en te blijven.

Inwoners wisten de bus zowel op 19 september in Nes als op 20 september in Hollum goed te vinden. De Gezonde Huiskamer is een voorproefje van de aanstaande Gezondheidsmarkt welke plaatsvindt in januari 2024. Nadere informatie hierover volgt, de markt staat geheel in het teken van positieve gezondheid.

Bron: gemeente Ameland 

Persbureau Ameland
Persbureau Ameland

Persbureau Ameland brengt alle actualiteiten om en rondom Ameland. Daarnaast verschijnen er verschillende reportages over de vele bewoners die het eiland rijk is. Zelf een goede tip? Mail deze naar info@persbureau-ameland.nl.

Artikelen: 358

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *