De etsen van Rembrandt op Ameland

NES – Op zondag 26 oktober om 15.00 uur houdt Govert Kraaipoel in de Vermaning van Nes een lezing met als titel ‘De etsen van Rembrandt’. Rembrandt van Rijn (1606/1607-1669) geldt als één van de grootste schilders uit de Nederlandse Gouden Eeuw. Hij maakte zo’n 300 schilderijen.

Minder bekend is hij als etser. Hij heeft er 300 gemaakt. Vooral om zijn etsen werd hij een beroemd en geliefd kunstenaar, tot in Italië toe. In 1628 begon hij met het etsen. Waarschijnlijk heeft hij deze techniek geleerd van Jan Lievens.

Govert Kraaipoel verzorgt voor de Federatie Doopsgezind-Gereformeerd Ameland geregeld lezingen. Zijn boeiende en enthousiaste manier van ‘het verhaal brengen’, ondersteund door beeldfragmenten, maken de lezingen tot een waar genoegen, m.a.w. een aanrader.

De Cultuurcommissie van de Federatie bestaat uit Giel van Leerzem, Barbara Hofker, Jaap de Boer en Baukje van der Meer. Onlangs hebben ze Ben Masselink bereid gevonden om de gelederen te komen versterken.

⇒ lees hier over de Kerken op Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *