De broer van Job in Ballum

BALLUM – Op vrijdag 28 maart is er kerktheater te genieten in de hervormde kerk van Ballum. Theologische Kleinkunstenaar Kees van der Zwaard speelt ‘De broer van Job.’

De broer van Job is een man die van verhalen houdt. Zijn lievelingsverhaal is het verhaal van Job, de rechtvaardige, die staande blijft in zijn verdriet, die zich niet laat troosten met valse vriendschap, die zelfs God weerwoord durft te geven. Job is zijn held. Dan breekt het ongeluk in het leven van de man in. Zijn kind wordt ziek. De man begint zijn kind verhalen te vertellen. Tegen de klippen op. Om het in leven te houden. Zolang hij vertelt, moet zijn kind wel luisteren en zolang het luistert, leeft het kind. Dus hij vertelt en vertelt. Hij speelt, goochelt en zingt. Tegen de bierkaai. Een wiegelied.

De broer van Job is een muzikale monoloog, het verhaal van een mens die jongleert met zijn verlies. Een proeve van overlevingskunst.

Kees van der Zwaard (1962) is theatermaker, schrijver en theoloog en maakt sinds1998 programma’s voor vooral kerkelijke setting. Hij speelde acht zelfgeschreven solo voorstellingen, variërend van een toneelmonoloog tot kleinkunst. Hij maakte o.a. een boeiende voorstelling over Maarten Luther.

De voorstelling begint om 20.00 uur.

Voor deze voorstelling zijn kaarten reserveren a € 10,00 (kinderen/ jeugd tot 18 € 5,00) in de voorverkoop bij Anja Faber op het e-mail adres afaber.ameland@knid.nl

De kaarten worden dan afgerekend bij de ingang waar zolang de voorraad strekt ook nog toegangskaarten te koop zijn.
Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *