Dassenburcht verstoort treinrit

HEERENVEEN – Vanwege een dassenburcht onder het spoor bij Molkwerum rijden er geen treinen tussen Workum en Stavoren. Op zondag 19 maart is er ook geen treinverkeer mogelijk op het traject tussen Sneek en Workum. Dit komt omdat ProRail zondag materiaal aan moet voeren voor de werkzaamheden. Arriva zet daarom zondag bussen in op het hele traject tussen Sneek en Stavoren. Vanaf maandag 20 maart rijden de vervangende bussen weer alleen op het traject Workum-Stavoren.

De busdienstregeling van komende zondag 19 maart sluit aan op de trein van Leeuwarden naar Sneek en omgekeerd. Tussen IJlst en Sneek rijden taxi’s die aansluiten op de trein richting Leeuwarden en het treinvervangende busvervoer in de richting van Stavoren. Vanaf maandag 20 maart rijden de vervangende bussen weer alleen op het traject Workum-Stavoren.

Haltes treinvervangend busvervoer Sneek – Workum 19 maart

  • Sneek                                      Op het tijdelijke busstation
  • IJlst                                          Voorzijde station
  • Workum                                   Voorzijde station                    
  • Hindeloopen                            Doorgaande weg
  • Koudum – Molkwerum             Doorgaande weg
  • Stavoren                                  Voorzijde station

Dienstregeling

De dienstregeling van het vervangende busvervoer vind je op de website van Arriva onder het kopje ‘Werk aan het spoor’: arriva.nl/werkaanhetspoor. 

Inchecken op de stations

Voor het vervoer met een treinvervangende bus heeft de reiziger een geldig vervoerbewijs nodig, zoals een ov-chipkaart. De reiziger moet hiermee ingecheckt zijn bij het station van vertrek en weer uitchecken bij het station van bestemming. Het is helaas niet mogelijk om fietsen mee te nemen in de treinvervangende bus.

Reistijd

Reizigers moeten rekening houden met een langere reistijd van ongeveer 30 minuten. Dit vanwege extra overstaptijd en omdat de bussen en taxi’s langer onderweg zijn. Bestaande aansluitingen met andere treinen en bussen kunnen daarom niet gegarandeerd worden. 

Bron Arriva

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *