Dansvoorstelling Rixt van ’t Oerd

NES – Op 13 mei wordt de dansvoorstelling Rixt van ’t Oerd opgevoerd. Om 19.00 uur is ‘de deur’ open en om 19.15 uur begint de voorstelling. De locatie is het Hazeweitje aan de Zwarte Weg bij Nes.

Anita Polet, van Hans en Anneke Polet, maakte de voorstelling als eindopdracht van haar dansopleiding. In het examenjaar van de MBO-opleiding Artiest dans niveau 4 moet ze een eindvoorstelling maken. “Deze moeten we dan van begin tot het eind helemaal zelf organiseren. We krijgen van school geen budget of iets dergelijks, dus je moet alles zelf doen. Door sponsoren, en subsidies moet je de voorstelling kunnen bekostigen,” vertelt de danseres.

“Vanaf 27 oktober ben ik al aan het trainen met twee kindergroepen in De Toel in Nes. Elke donderdag heb ik vanaf 16.00 tot en met 17.00 uur groep 4, 5 en 6, en van 17.00 tot en met 18.00 uur groep 7 en 8. Dit zijn in totaal 21 kinderen en ze zijn allemaal erg enthousiast en doen het ook heel erg goed.” Een productiegroep uit Leeuwarden, ‘De meisjes’, doet mee in de voorstelling. Zij zijn van dansschool ‘Marlien dans en meer’ waar Anita Polet stage loopt vanaf september 2015.

De voorstelling gaat over de legende Rixt van ’t Oerd, die wordt uitgebeeld in dans en theater. Anita Polet heeft er wel haar eigen draai aan gegeven.

“Ik heb dit onderwerp gekozen omdat ik het een leuke en interessante legende vind, en ik graag dit uit wilde beelden in dans en theater. Ook wil ik graag de kinderen een podium bieden, om een keer die ervaring te laten voelen.”

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *