Dag van Nationale Rouw

DEN HAAG – Premier Rutte heeft woensdag 23 juli uitgeroepen tot dag van nationale rouw. Woensdag komen de eerste slachtoffers van de vliegramp met vlucht MH17 aan in Nederland.

Op de gebouwen van de rijksoverheid gaan de vlaggen halfstok. Ook worden er klokken geluid op verschillende momenten. Dat gebeurt ook gedurende 5 minuten voor aankomst van de vliegtuigen. Dat is waarschijnlijk om 16.00 uur. De koning en koningin en de premier zullen dan in Eindhoven bij de aankomst van de twee militaire vliegtuigen aanwezig zijn.

Na de landing van de vliegtuigen zal de aankomst in Nederland worden gemarkeerd met een trompetsignaal. Daarna zal er een minuut stilte in acht worden genomen. Iedereen kan zich hierbij aansluiten.

Op het strand van Ameland, ter hoogte van het Tromppad, heeft iemand een dezer dagen een kruis gemaakt en tussen de basaltbokken geplant.

De molens gaan na de maaldag in de rouwstand als eerbetoon aan de slachtoffers.

lees hier over de rouwstand van de molenwieken

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *